pelgrims onderweg

traject : Saint Germain du Puy naar Monfaucon. 362 km.

het weer : die nacht had het hard geregend. Tegen de ochtend regende het even, maar bij vertrek was het droog.  Onderweg was de hemel bewolkt. Slechts tegen de avond een enkele kleine regenbui.

meest markante ontmoeting : "we kunnen geen eten geven omdat we ons niet hadden voorzien op uw komst."  Even later waren we lekker frietjes met kip aan't verorberen bij de mensen van onze chambres d'hotes.


 

08.00 uur was het aanvangsuur van ons ontbijt.  Het regende nog lichtjes en we besloten om het rustig aan te doen, eventueel wat later te vertrekken.  Dat kwam me goed uit. Het internet werkte niet goed de vorige avond zodat ik mijn verslag nog moest maken.

Na een weeral lekker eten zadelden we onze vespa's en waren we klaar om te vertrekken.  Terloops vertelde Louis dat hij in de badkamer had geslapen ?????  Naar de vraag waarom kreeg ik een antwoord van "Ronald snurkt nog harder dan mij, ik kon geen oog dicht doen".  

We kregen nog een stempel in ons boekje van de gastvrouw en om 10.30 uur vertrokken we "en route".  Eerst een bezoekje aan het stadscentrum van Bourges en dan verder.

We vervolgen onze weg onder een koude en bewolkte hemel.  Het landschap wisselt nu minder dan gisteren.  Open vlaktes doorkruisen we totdat we besluiten in Aigurande te stoppen en ons middagmaal te nuttigen.  Stokbrood met worst of paté.

Het blijkt maar een klein dorpje te zijn waar zelfs de café's sluiten tijdens de middag.  Gelukkig laat een uitbater ons nog binnen om een koffie te nuttigen en even op te warmen.  Het is bitter koud vandaag, een heel ander weer dan de rit van gisterenavond.  

De koffie was lauw, maar het enthousiasme om verder te rijden bleef intact.  We keken elkaar even aan en de blik vertelde genoeg : rijden en kilometers maken.  De weg voerde ons naar Limoges. Bekend van zijn porcelein.  Daar hielde we halt om een stempel te halen en even het stadscentrum te verkennen.  Indrukwekkend stadhuis hebben ze hier gebouwd.

 

We keren onze rug naar dit mooie gebouw om verder door te rijden.  Volgende stop is Thiviers.  

Thiviers ligt op de grens van de Périgord Vert en de Périgord Blanc op een heuvel. Tevens is dit een stadje welke op de Sint Jacobsroute ligt.

 

Na een kleine pauze razen we verder.  Even de vespa's bijtanken en door, op zoek naar een slaapplaats.

Een bord met de melding B & B trekt onze aandacht.  We volgen de pijl en.... rijden in rondjes.  Terug opnieuw beginnen en helemaal vooraan ligt onze eindbestemming.

De dame des huizen verwelkomt ons en roept haar echtgenoot erbij. We kunnen blijven overnachten.  Op de vraag van Ronald of we ook kunnen eten hier komt er een negatief antwoord. Ze was er niet op voorzien.

We laden onze koffers af en installeren ons op de aangewezen kamers.  

Plots komt de gastvrouw ons melden dat ze toch kip met frietjes kan serveren.  We reageren postief verrast.  De mevrouw verklaart dat ze gezien had dat we "pelgrims" waren en omdat ze nog voldoende voorraad had wilde ze dit (mits een kleine vergoeding) delen met ons.  

Het kan soms snel en positief veranderen in het leven.  We krijgen nog een lekkere pastis aangeboden en dan volgt een overheerlijke maaltijd.  

Vooraf nemen we even contact met het thuisfront.  Alles ok daar bij iedereen.  We zijn gerustgesteld en zij ook.

Na het avondeten blijft Ronald nog even napraten met de gastheer en gastvrouw.  Louis kruipt onder de lakens en ik werk nog even het verslag af.  Dan volgt een welverdiende nachtrust, klaar om er morgen weer van te genieten.

Slaap zacht allemaal en tot morgen

Commentaren: 9
 • #9

  Evi (maandag, 20 mei 2013 16:24)

  Ik sluit me aan bij de anderen hier. Zeker jaloers. Maar geweldig dat ik zo goed kan volgen, zo lijkt het toch alsof ik er een beetje bij ben.
  Doe zo verder mannen en hopelijk vlug beter weer.

 • #8

  Gusta (vrijdag, 17 mei 2013 16:08)

  Een dikke proficiat aan het feestvarkentje van gisteren. ik weet het Ronny, te laat, maar drink vandaag dan nog maar ene op je gezondheid.
  Veel succes verder aan jullie drietjes

  Groetjes

 • #7

  Eddy (donderdag, 16 mei 2013 15:03)

  Oeps, vorig bericht per ongeluk al verzonden.
  Ik bedoelde natuurlijk traject.
  Hoe zit het met kleine kwaaltjes, zoals zadelpijn, Vespa-knie enz? :-)
  Dit zijn zo enkele vragen die bij mij opkomen.
  We wensen jullie vandaag wat beter weer. Want hier is het rot slecht.
  Tot morgen!!!

 • #6

  Eddy (donderdag, 16 mei 2013 14:52)

  Spijtig dat het weer wat tegenvalt. Maar dit kan alleen maar beteren. Jullie rijden immers richting zuiden.
  Welke snelheid houden jullie gemiddeld aan?
  Hoe doen de vespa's het, op dit toch wel speciaal graject?

 • #5

  Marie-Jeanne (donderdag, 16 mei 2013 10:44)

  Het weer zit niet mee,maar jullie zijn harde en als jullie de moraal hoog houden zullen jullie achteraf nog meer voldoening hebben van jullie prestatie. Roland proficiat met je verjaardag. misschien straks toch even vieren.groetjes MJ

 • #4

  Marina (donderdag, 16 mei 2013)

  Dag broer,

  Als ik die verslagen zo lees heb ikzelf zin om op rondreis te vertrekken.
  Het zal vast een hele belevenis zijn en eigenlijk moet ik toegeven dat ik een beetje jaloers begin te worden.Amusement en doe voorzichtig. Grtjs Marina.

 • #3

  Linda (woensdag, 15 mei 2013 23:44)

  Dikke proficiat voor Ivo. Wat fijn dat we jullie zo goed kunnen volgen. Je moet het toch maar doen na een hele dag rijden. Dank u wel dat ik mijn ventje toch iedere avond effen kan zien. Maak er een mooie dag van morgen en voor mijn ventje een gelukkige verjaardag. Linda

 • #2

  ida (woensdag, 15 mei 2013)

  om over Louis heen te snurken zijn er heel wat decibels nodig ocharme Linda xxx

 • #1

  Nassèr (woensdag, 15 mei 2013 23:29)

  Volgens mij zijn er velen jaloers aan te worden op jullie fantastische onderneming. Ik alvast wel. Wat lijkt me dit super wat jullie aan het beleven zijn. Bedankt om ons de gelegenheid te bieden om tocht een beetje mee te volgen dankzij deze super blog. Het is werkelijk AMAZING (Astrid Bryan). Trouwens Yvo, wat een prachtige zinsbouw en geen schrijffouten. Het ga jullie goed... Wees voorzichtig mannen.
  Nassèr

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.