De laatste loodjes ....

Als u wilt weten wat de deelnemers vonden van de trip :

traject : van Calais naar Balegem (6 km van Zottegem) is 225 km

het weer : regen bij start van de rit, in de namiddag droog en in de late namiddag stortregen. Enkele minuten later weer droog.

meest markante ontmoeting : voor Louis, het slechte weer, voor Ronald : de zoektocht naar de loopgraven in Duinkerke. voor Ivo : de volharding van de companen om door te rijden in de gutsende regen.  

Het laatste gedeelte van de trip.  Van Calais (A) naar Bilzen (B). Nog 300 km te rijden en we zijn terug in onze heimat.

Voila, le dernièr jour en France, en dan terug in België.  De dag start onder een grijze hemel.  Na een toch wel uitstekend ontbijt laden we de vespa's en trekken ons regenpak aan.  Dat laatste is nodig want het regent al van bij aanvang van de etappe.  We trekken door Calais verder richting Duinkerke.  Louis wilt ons de loopgraven laten zien.  Maar ze vinden is blijkbaar moeilijker dan gedacht.  We rijden enkele uren rond en vinden ze niet dadelijk.

We besluiten om de thuisroute verder te zetten en gaan op zoek naar eten.  In een leuk etablissement doen we de nodige energie op om onze rit richting België verder te zetten.

Bij vertrek schijnt het zonnetje flauwtjes, maar dit is genoeg om de regenkledij uit te doen.  Dit is weer leuk rijden.

We passeren langs de ijzertoren in Diksmuide.  Het blijft een monumentaal gebouw, zelfs na zovele jaren.  Na een rustpauze bij de toren rijden we door.

Het is een grijze lucht, maar gelukkig droog weer.  Langs mooie wegeltjes doorkruisen we dit prachtige gebied verder richting Bilzen.

Als we de plaat "België" binnenrijden maakt Louis een zegegebaar.  Tevreden dat hij terug in zijn thuisland is.

In de buurt van Oudenaarde begint het plots heel fel te regen.  We moeten goed oppassen om niet weg te slippen.  Het zicht wordt moeilijk met de vele regendruppels op onze brillen.  De lucht is donkergrijs, het opspattende water bemoeilijkt nog eens onze blik op de weg.  Maar we blijven doorrijden.  In het zog van de auto's.  Zo kunnen we zien hoe de weg draait.  We houden de nodige afstand om tijdig te kunnen stoppen.  

Na een kwartier zijn de doornat, doch we rijden verder.  Tot het stopt met regenen.  

Er volgt een overleg : wat gaan we doen : doorrijden of slaapplaats zoeken.  Het wordt de laatste optie.  

 

Een bed om ons hoofd te rusten te leggen is hier blijkbaar moelijker te vinden dan in Spanje of Frankrijk.  Weinig  B&B's.  Een hotel: die optie blijkt te duur.  Roland kent nog een adres en daar rijden we naartoe.  

We worden vriendelijk onthaalt en mogen op de zolderkamer overnachten.  Een ruimte voor 6 personen is ter onzer beschikking.

Een laatste keer samen snurken/slapen.

We gaan naar een eetgelegenheid op enkele honderden meters van onze B&B.  Daar vertellen we over de dag en worden er herinneringen opgehaald over de afgelopen route.  Het was fantastisch, onvergetelijk en .... (sorry dames) voor herhaling vatbaar.  Komt tijd, komt raad.

Ons avontuur zit er bijna op.  Morgen omstreeks 16.30 uur zullen we de eindmeet oversteken in Bilzen op de markt.  

De vespavrienden van "Banda di Commedia" zullen ons opwachten, samen met onze partners.  Dan zullen we u honderduit kunnen vertellen van de vele avonturen die we hebben beleefd.

Een onvergetelijke trip die we in uiterst goede verstandhouding zijn aangevangen en ook zo beëindigen.  Dit is misschien wel de grootste voldoening.

 

 

Ik wens u voor de laatste keer vanuit een vreemd bed, een welverdiende nachtrust toe en misschien zien we ons morgennamiddag. Drie dikke nachtzoenen voor u allen.

Commentaren: 13
 • #13

  Christel, Leon, Raf en Eugeen (vrijdag, 31 mei 2013 14:03)

  Louis,
  Proficiat met jullie geweldige prestatie.
  Deze ervaring kunnen ze jullie nooit meer afnemen.
  Wij hebben regelmatig jullie Blog bekeken. Tof gemaakt.
  En wij maar werken...
  To binnenkort, Zonhoven is niet zo ver.

  Vele groetjes vanuit LVCZON

 • #12

  marc en Marianne (vrijdag, 31 mei 2013 10:58)

  een dikke proficiat aan allen

 • #11

  arlette (vrijdag, 31 mei 2013 09:13)

  wat een prachtige reis hebben jullie ondernomen, en wat een verstandhouding tussen jullie. Dat is het welslagen van een fijne reis. Daar zullen jullie nog lang van genieten.
  Broer, fijn dat je gezond en wel terug thuis bent.
  Mannen proficiat...goed gedaan.

 • #10

  Dirk Leen en Ollie (vrijdag, 31 mei 2013 06:52)

  Goede morgen mannen,

  Geniet van jullie laatste rit. Hopelijk wordt het deze keer een droge. Ik heb juist KMI gecheckt en ze voorspellen vanaf morgen al een ganse week DROOG EN ZONNIG weer.

  Dank u voor de mooie verhalen, foto's en fimpjes !!!
  Mochten jullie ooit nog ergens gaan toeren dan moet den Ivo dat zeker terug doen. Het was zeer plezant om dit avontuur van hier te volgen.We hebben geen enkele dag gemist.

  Nogmaals dikke chapeau !!!

 • #9

  Freddy Hamal (vrijdag, 31 mei 2013 01:27)

  Proficiat en welkom terug thuis, hou die laatste kilometers veilig grts!!!

 • #8

  Conings Daniëlle (donderdag, 30 mei 2013 23:55)

  Mannen een dikke proficiat . Welkom terug in Limburg.

 • #7

  Conings Jos (donderdag, 30 mei 2013 23:44)

  Welkom in belgië en terug veilig bij jullie thuiskomst.

 • #6

  De Vriendt Geert & Tamara (donderdag, 30 mei 2013 20:20)

  Dag 3 stoere binken, jullie fantastisch trip zit er bijna op.Iedere dag lazen we jullie avonturen en vanaf overmorgen vallen we in een zwart gat want dan zijn jullie hopelijk allen terug veilig thuis.En met een beetje geluk brengen jullie ons alsook de "Spaanse" zon mee want vanaf dit weekend wordt t langzamer droger en zonnig. Ronald, proficiat man! We zijn al ongeduldig om jouw verhaal te horen tijdens een komend zwerversweekend. Vele groetjes en morgen een dikke kus van ons aan Linda.

 • #5

  Idake (donderdag, 30 mei 2013 15:13)

  Nog 1 nachtje alleen slapen !!!!

 • #4

  jos en chrisdag (donderdag, 30 mei 2013 10:49)

  dag broer,als ik jou was zou ik mij toch maar scheren als je thuis komt want je begint veel te lijken op Osama bin laden.Doet pezier dat jullie zo een prachtige reis ondernomen hebben.geniet nog van de resterende dagen.groetjes ook voor je reismakkers tot heel binnenkort.Knuffel

 • #3

  William (donderdag, 30 mei 2013 10:25)

  Ok van mij nog eens proficiat,heb nu wat tijd om alles rustig te lezen terwijl ik zit te wachten in het ziekenhuis
  Tot morgen ofzogrtjes

 • #2

  Nassèr (donderdag, 30 mei 2013 08:13)

  Hey mannen. Jullie zijn gelukkig heelhuids aan de goeie kant van het water aangekomen.
  Heb jullie iedere dag gevolgd en ben fan geworden van jullie blog en trip. Dus... Als eerste fan eigen ik me de eer toe met jullie mee te mogen toeren. Alleen 1 probleem... Durf niet op de boot... Heb bang van vissen
  Maar er is ook nog altijd lourdes, beauring, Fatima enz...
  Wees maarvoorzichtig dit laatste stuk naar huis.
  Nassèr

 • #1

  Eddy (woensdag, 29 mei 2013 20:21)

  Tja,300 km. Wat stelt dat nog voor na zo een afstand te hebben gereden. En zoveel te hebben beleefd.
  Doe het nog voorzichtig de laatste kilometers. Een uur vroeger of later terug bij de vrouwtjes, daar steekt het nu ook niet meer op. Of wel? :-)

  Groeten van ons.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.