Zonnige groeten uit Spanje !!!!!

traject : van Astorga naar Lalin. 244 km.

het weer : zonnig, droog. In de namiddag zelfs warm : 25°

meest markante ontmoeting : voor Louis het kruis in Foncebadon en het weggooien van zijn steen.  voor Ronald het landschap, sneeuw op de bergtoppen en groen gras, bomen, heide en brem die in bloei staan.  voor mezelf : de vele pelgrims onderweg ; vele mensen uit alle hoeken van de wereld die de Camino doen.

 

"Het kan verkeren" zei Bredero.  Deze morgen opgestaan na een weeral verkwikkende nachtrust.  Als ik het rolluik optrek zie ik de blauwe lucht.  Dat is lang geleden.  

Louis was al een tijdje op.  De gebruikelijke ochtendwandeling met sigaret.  Om 08.00 uur stond ik ook gepakt en gezakt in het cafetaria van dit baancafé annex hostel.  Luxe is hier ver zoek.  Proper is het wel.  Dat is al voornaam.  Ronald ontwaakt als ik naar onder ga.

In het cafetaria drinken Louis en ik nog een lekker koffietje en probeer ik de foto's van onze beruchte rit snel online te krijgen.  Het lukt goed.

Eenmaal als Ronald onder is worden de vespa's uit de kelder gehaald en kunnen we pakken.  Om 10.00 uur ben ik klaar met tekst en foto en vertrekken we verder richting Santiago.

 

Na enkele kilometers over verharde wegen komen we aan een klein dorpje.  Hier verandert het beeld plots. We zijn in El Ganso. Resten van muren staan er nog links en rechts.  Een kerkje als getuige van wat eens een dorpskern is geweest.  Het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen en wijdse velden.  Het lijkt alsof er hiereen ander stuk Camino begint.  De pelgrims te voet zijn veelvuldig aanwezig.  Aangegrepen door dit prachtige uitzicht besluiten we mee te genieten van wat komen gaat.

We vervolgens, langzaam maar zeker onze weg.  Er wordt veel halt gehouden om te kijken, foto's te nemen.  Te babbelen met voorbijgangers.  

Langzaam schuiven we verder richting Foncebadon

Foncebadon

Het is niet altijd een ernstige, al dan niet droevige bedoening.  Enkele dames van de Canarische eilanden hadden interesse in onze vervoermiddelen.  Werkelijk verrukt deden ze toen we toestemming gaven een foto te maken op de vespa's.  Mogelijk hebben we drie nieuwe leden. (de club wordt zo internationaal !)

Na deze leuke ontmoeting gaan ook wij verder op weg.  We dalen de berg af langs mooie wegen en genieten van al wat we zien.  Verder op weg ook naar een eetgelegenheid en even rusten in de zon.

Omstreeks 3 uur vertrekken we richting onze nieuwe slaapplaats.  Het is mooi en zonnig weer en we hebben er zin in.  

Omdat we in de voormiddag weinig kilometers hadden gemaakt was er een unanieme eensgezindheid om er nog eens een fijne vesparit van te maken.  Louis voorop, Ronald als tweede en de fotograaf volgt.  Maar we wisselden elkaar af en genoten van de trip.

Omstreeks 19.00 uur kwamen we in Lalin aan en vonden een hotel waar de de vespa's in een gesloten garage konden stallen.  Perfect.

We namen onze intrek, verfristen ons en genoten nog na van deze rit bij het heerlijke avondeten.

Laatste stukje rit naar het hotel en de garage in rijden.

En voor elk van u : buenas noches

Commentaren: 12
 • #12

  Carmen rosa, PilY y Mary (zondag, 02 juni 2013 19:01)

  saludos desde canarias.

 • #11

  De zoon (donderdag, 23 mei 2013 19:36)

  Hey pa,
  heel mooie foto's, ben blij dat jullie ook eens wat zon hebben gehad!
  Wel van de dames blijven hé!
  Veel plezier en tot binnenkort

 • #10

  jos, kris en karolien (dinsdag, 21 mei 2013 21:31)

  Dag vespisten, weer heel mooie foto's. En mooi weer. Jullie hebben heel wat volgers hier.
  En een dikke kus van Karolien voor hare peter. Nog veel plezier en een veilige rit morgen.

 • #9

  maria en roger (dinsdag, 21 mei 2013 21:19)

  wel Ivo ook aan motocross gedaan t'is toch plezant om door de modder te rijden.Wat minder is het zuiver maken dat deed ik toch niet graag. Geniet er nog van met de vespavrienden en geen gas geven bij modder alleen als er losse zand is moogt ge er eens goed aan draaien.
  Je schoonmoe en den Bompa.

 • #8

  Eddy (dinsdag, 21 mei 2013 18:59)

  Prachtig dat wij dit via foto's en verslagen mee kunnen beleven.

 • #7

  Idake (dinsdag, 21 mei 2013 13:18)

  Super mooie foto's xxxx

 • #6

  arlette (dinsdag, 21 mei 2013 10:05)

  Is elke dag weer fijn om te genieten van de fijne verslagen en van de prachtige foto's. Maar goed dat het weer wat beter is, want dat hebben jullie zeker verdiend.

 • #5

  Johny en Martine (maandag, 20 mei 2013 21:22)

  Hoi gasten. Wij hebben u een beetje gevolgd vanuit de caribbian en zien dat jullie toch mits het weer toch al een mooi avontuur hebben gehad. Wij hebben een beetje zon uit het vliegtuig gegooid in spanje dus geniet er nu maar van. groetjes van ons ;-)

 • #4

  Dirk en Leen (maandag, 20 mei 2013 19:31)

  Amaai wa is da joh.
  Da is precies 4x4 per vespa.
  En deze keer kwam Ma Flodder u niet redden eh Lowieke!!

  Ollie, Dirk en ma flodder herself !!!

 • #3

  Linda (maandag, 20 mei 2013 15:00)

  Hoi de mannen, Mijn weekend zit er ook op en was zeer nieuwsgierig om terug te kunnen kijken want ik had geen internet. Wat een avontuur. Hopelijk is het ergste leed nu wel geleden. Daar was Prüm vorig jaar niets tegen. Zijt vooral voorzichtig en geniet maar van alles maar de foto's spreken voor zich. Let goed op u alledrie en ook op mijn ventje. Hopelijk hebben jullie beter weer want hier voorspellen ze nog de ganse week koud en nat weer. Chapeau voor Ivo voor de uitgebreide verslagen iedere dag. Zo kunnen we alles zelf ook een beetje mee beleven. Groetjes en tot morgen. Linda

 • #2

  Gerda en Jules (maandag, 20 mei 2013 14:05)

  Hallo Louis en kompanen,

  Wat een avonturen voor jullie alle 3. Verleden jaar was het mijn beurt om dit alles mee te maken, maar wij hadden in Astorga 36° op de dorps-thermometer. Al het mooie en onvergetelijke komt mij terug voor de geest (ik volg u elke dag). Geniet ervan en wees voorzichtig. Groetjes Gerda en Jules (jullie geburen Louis).

 • #1

  Idake (maandag, 20 mei 2013)

  de weerkaarten voorspellen voor jullie geen regen gans de week !!!! ole ole !!! ik hoop zo hard dat jullie nu eindelijk droog weer gaan krijgen !!!!! vandaag op naar het kruis !!! hou het veilig !!! dikke kus !!!!

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.