wild hogs

traject : van Canero naar Santander : 362 km

het weer : bewolkt bij aanvang, maar dan klaart het op. blauwe hemel met zon maar een koude wind, net als gisteren

meest markante ontmoeting : Louis, dat hij een beetje tilt was op het einde van de rit. Ronald de mooie omgeving, Ivo : de stad Santander, een mooie vakantieplek.

 

Spanje is een mooi land. Een zeer mooi land.  Meestal gaat het gros van de mensen met een vliegtuig, bus of auto van thuis naar de playa's.  Een weekje rusten en bakken in de zon en terug.  

Als je Spanje ontdekt zoals wij dit doen ontdek je een heel ander land. Een prachtig land.

We doorkruisen de bovenkant van Spanje met een snelheid van 50-70 km/uur en zien vele mooie dingen.  We stoppen om te tanken, te eten en maken een babbeltje met de mensen.  Ook de overnachtingsplaatsen zijn een leuke plek om te vertoeven.  Ik had nooit gedacht om Spanje zo in mijn armen te sluiten.  

Het is ook een land met een heel afwisselend decor.  Zand, strand, maar ook prachtige bergen, open vlaktes....

Ik zou haast zeggen dat Spanje een mengeling is van de bergen van Zwitserland en Oostenrijk met de mooie natuur van Frankrijk.  Het lekkere eten zoals in Italië en de goede koffie van bij ons.  Met natuurlijk ook de playa's van Spanje.  

 

Wij hebben het geluk hier doorheen te mogen rijden. Niet langs de hoofdwegen maar de klein wegeltjes, de berpassen met zijn haarspelbochten.  De rechte wegen dwars door een gebied met links en rechts fantastische natuur.  

Verder rijden we vandaag met aan de linkerkant de zee en rechts de bergen.   

 

Onze dag begon met een lekker stevig ontbijt in dit mooie etabilissement.  Twee sterren maar zo proper, modern.  Met vriendelijke bediening.

De vespa's worden van stal gehaald, letterlijk.  Terwijl ik me klaarmaak (altijd wat meer werk omwille van de fototoestellen en mijn muziek) is Roland mijn vervoermiddel aan het poetsen.  Ferm. Maar hij doet dat graag zie ik.

De ochtend is grijs, het begint zelfs te regenen bij ons vertrek.  Dit kan de gastvrouw niet verhinderen om ons uit te wuiven.  Lief hé.

Louis volgt de gps en we zijn weer op weg.  Langsheen een prachtige natuur trekken we verder richting kuststad Santander.

Na enkele kilometers beginnen we aan weeral een mooie klim doorheen de natuur.  Maar ook zien we betonnen palen voor de autosnelweg en de 'route nacional'. Indrukwekken als je er helemaal onderaan langskomt.

We rijden niet enkel door mooi natuurgebied, glooiende bergen, hellingen, haarspelbochten en rechte stukken.  We doorkruisen soms ook een stadscentrum.  Dit is veelal erger om te rijden.  Opletten op het verkeer, de lichten, de gps, .....  Een echte jungle.  Maar de autobestuurders zijn hoffelijk en we slaan ons erdoor.

De rit van vandaag is een afwisseling tussen rijden in de stad en in de natuur.

We stoppen "ergens" in een klein dorpje waar we goed zicht hebben op de vespa's als we eten.  Heet is een voltreffer.  Gezellige zaak, goed gastheer en lekker eten.  Na anderhalf uur vertrekken we weer met een volle maag.  We kunnen ertegen tot in de late vooravond.

Een vesparijder rijdt nooit verkeerd. Zelfs als hij zich vergist dan nog is er de mooie route waarlangs hij rijdt om zijn bestemming te bereiken.  Zo ook deze weg.  Er was een andere weg voorzien, maar de gps wees ons de bergen in.  Gelukkig.  Welke een fijne rit alweer doorheen dit natuurgebied. Kabbelende beekjes rechts, rotsblokken links, bruggetjes...  En vooral weinig verkeer.

We rijden verder en uiteindelijk komen we Santander binnen.  Een was nog een hele zoekpartij om overnachting te verkrijgen.

We "landen" in hotel Copacabana".  Een driesterrenhotel.  Overnachten doen we met ons drieën op 1 kamer.  Lekker samen snurken.  Maar dat valt wel mee als je moe bent. We hebben immers wel veel kilometers afgemaald vandaag. Dat was ook de bedoeling.  Zo kunnen we twee overnachtingen doen in hetzelfde hotel.  Dit geeft ons de mogelijkheid om morgen zonder bagage de stad te verkennen.

 

Morgen een verslag van dit mooie stadje.  Voor nu : slaap zacht

Commentaren: 9
 • #9

  Nassèr (zondag, 26 mei 2013 15:54)

  Wat een plezier van dit alles een beetje hebben kunnen meebeleven.
  Dit wordt dé reis van jullie leven. Hoop zelfs stilletjes dat als jullie dit nog eens doen ik heel graag mee zou willen, maar denk dat er ast en zeker meerderen zo zijn.
  Enfin, geniet nog wat maar vooral wees voorzichtig.
  Nassèr

 • #8

  Edwine (zondag, 26 mei 2013 13:31)

  Heb niet elke dag jullie avontuur gevolgd maar chapeau dat jullie dit doen. Het weer is niet altijd denderend. Achteraf is dit iets moois om naar terug te kijken!!!! Veel plezier nog!

 • #7

  arlette (zondag, 26 mei 2013 10:44)

  wat een prachtige reis. De verslagen, de foto's...ga het missen als jullie terug zijn. Dus toer nog maar wat rond hé...

 • #6

  jos en chris (zondag, 26 mei 2013 10:14)

  hallo hebben alle dagen genoten van jullie avonturen en van de mooie fotos.heel indrukwekkend.Geniet nog van de rest.Heel dikke knuffel voor mijn broer ronald

 • #5

  idake (zondag, 26 mei 2013 08:31)

  ja ja mij uitdagen via foto wacht ma ....... geniet van je zondag mannen xxx voor mijn schatje

 • #4

  jos (zaterdag, 25 mei 2013 23:32)

  jongens;er is maar een woord voor wat jullie meemaken en dat is FANTASTISCH

 • #3

  william (zaterdag, 25 mei 2013 22:50)

  jullie stonden in belang van bilzen

 • #2

  WILLIAM (zaterdag, 25 mei 2013)

  zo te zien prachtige ritten,waarjullie van genieten das pas vacantie boottocht zal ok eens iets anders zijn hee
  tot volgende week

 • #1

  Segretario, di Vespa club Asso Di Bastone (zaterdag, 25 mei 2013 14:59)

  Mooie verslagen,prachtige foto´s ,indrukwekkende trip .
  van harte gefeliciteerd
  Cordiali saluti di,
  Freddy Bienkens Segretario, di Vespa club Asso Di Bastone
  VC Waterschei

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.